Kuten otsikko viittaa, reissumiehen reppu on pakattu huomenna alkavaa reissua varten. Suuntaamme aamulla Fukuokaan josta lennämme Osakaan ja sieltä junalla Kiotoon. Kiotossa vietämme kaksi yötä tutustuen kaupungin eri kulttuurikohteisiin. Keskiviikkona palaamme yhdeksi yöksi Osakaan ja tutustumme kaupungin kohteisiin tarkemmin. Torstaina jatkamme yhdeksi yöksi Hiroshimaan jossa tutustumme varmaan atomipommimuseoon ja muihin vastaaviin kohteisiin. Perjantaina palaamme junalla Fukuokan kautta kotoiseen Kumamotoon.

Opiskeluissa kulunut viikko meni ihan kivasti. Tarkoituksena oli aloittaa jo piirilevyn tarkempi suunnittelu mutta suunnitelmiin tuli muutamia muutoksia joita selvitettiin ja pääsin hommaan kunnolla vasta loppuviikosta. Menee väkiselläkin viimeisille kahdelle viikolle joiden aikana teen sen minkä ehdin. Välttämättä en ehdi korttia valmistamaan mutta valmiit suunnitelmat ja piirrustukset kylläkin ehdin valmistamaan. No kathellaan sitten myöhemmin tarkemmin :)

Lauantaina kävimme Tommin, Takashin ja hänen tyttöystävänsä Masakon kanssa läheisessä Kikuchin pikkukaupungissa päiväreissulla. Siellä menimme Kikuchi Suigen nimiseen paikkaan, joka oli sankan metsikön keskellä virtaava voimakas koski. Koskella oli todella kuuma ja kostea ilma ja hiki virtasi taas valtoimenaan vähän joka paikasta. Kuumuutta helpotti toki se, että pulahdimme lopuksi Tommin kanssa kosken noin 10 asteiseen veteen vilvoittelemaan. Maisemat koskella olivat todella kauniita ja paljon kuvia tulikin otettua. Koskella oli myös eräs amerikkalainen sankari, joka hyppi koskeen 4 m korkealta sillalta :) Lopuksi kävimme vielä syömässä sushia läheisessä ravintolassa. Kämpille palattuamme mietimme läheiseen ostoskeskukseen lähtemistä mutta allekirjoittanut oli reissun jälkeen sen verran väsymyt ettei lähdöstä tullut loppuillasta enää mitään.

Tänään lähdimme puolenpäivän jälkeen Tommin, Kazukin ja hänen kaverinsa Kyokon kanssa käymään Kumamoton lentokentän lähellä olevassa ulkoilmakylpylässä. Paikka oli tupaten täynnä japanilaisia, joten liukumäen ehdimme laskea vain kerran jonojen takia. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja onnisuinkin polttamaan selkäni uidessa. Muuten oli kyllä todella hauskaa. Polskiessahan tulee lopulta kuitenkin väsy ja lähdimme takaisin kaupungille, jossa poikkesimme syömään jäätelöt; oli namia :P Kävimme viemässä Kyokon kotiinsa ja käväisimme Kazukin kanssa koulumme asuntolassa. Vaihdoimme nopeasti vaatteet ja lähdimme Hikarinomorin ostoskeskukseen katsomaan Transformers-elokuvaa. Myöhästyimme n. 5 minuuttia alusta mutta se ei meitä haitannut. Hauskahan tuota robottien taistelua oli katsoa mutta lopussa meinasi kyllä väsy todella alkaa iskemään. Elokuvan jälkeen kävimme lähikaupassa vielä hakemassa aamupalaa huomiseksi ja palasimme asuntolaan.

Tässä ennen blogin päivitystä pakkasin tietenkin repun ensi viikon reissua varten ja kävin suihkussa. Kohta peti alkaa kutsua luokseensa sen verran houkuttelevasti, että mahdan lopettaa kirjoittelun tänä päivänä tähän. Lisää kertomuksia on tiedossa viikon päästä kun olemme palanneet reissustamme. Tänä päivänä upeaa reissuamme on jäljellä enää reilut 3 viikkoa. Ensi viikko eletään siis täysillä reissun päällä turhista asioista huolehtimatta. Kumamoto vaikenee. Hyvää yötä!