Tähän alkuun on syytä selittää miten tähän tilanteeseen on jouduttu :) Lähteminen vaihto-opiskelujaksolle oli minulle selvä asia jo opiskelut aloittaessani. Päätin valita ensisijaiseksi kohteekseni Japanin maan mielenkiintoisen ja varsin erilaisen kulttuurin vuoksi. Aika kului ja marraskuussa 2006 jätin hakupaperit tarkoituksena päästä kesäksi 2007 opiskelemaan Kumamoto National Institute of Technology nimiseen oppilaitokseen. Kevään kuluessa ja vastausta odotellessa alkoi hieman jännittämään, että mitähän tästäkin projektista tulee. Kesätyöpaikkakin olisi ollut tiedossa mutta tein oharit, koska odotin vastausta Japanista. Maaliskuun puolessavälissä saapui viimeinkin tieto, että minut oltiin hyväksytty KNCT:n vaihto-oppilaaksi. Kaiken lisäksi reissuun ei tarvinnut lähteä yksin sillä kaverikseni oltiin hyväksytty häiskä nimeltään Tommi Sallinen.

Paperisotahan siinä piti ensimmäiseksi pistää vauhtiin; toisaalta se meni aika kivuttomasti mutta toisaalta odotamme vielä yhtä dokumenttia Japanista jonka avulla saamme viisumit reissuun Suomen Japanin suurlähetystöstä. Sillä jos emme ehdi saamaan viisumia lyhenisi matkamme n. kuukaudella. Jännäksi menee mutta se kuuluu reissaamiseen. Tärkein asia mikä piti sitten hoitaa oli tietysti lentolippujen hankinta ja reitin suunnittelu. Aikamme Tommin eri lentoja etsittyämme ja vertailtuamme päätimme ottaa paketin, mikä käsitti edestakaiset lennot Helsingistä Frankfurtin kautta Osakaan. Ostimme erikseen Japanin sisäiset lennot eteläiselle Kyushuun saarelle Fukuokan lentokentälle, josta on vielä parin tunnin bussimatka Kumamotoon.

Paperisodan käännyttyä voiton puolelle oli aika selvittää kaikki muu mahdollinen tieto koulusta, Kumamotosta ja Japanista. Reisssua varten piti tehdä kaikenlaisia ostoksia kuten laukut, vaatteita ja suomalaisia tuliaisia. Japanin kieltä olin opiskellut koulun kursseilla ja omalla ajalla n. 2 vuoden ajan mutta pieni kertaus keväällä ei ollut todellakaan pahitteeksi. Käytännön vinkkejä reissuun sain kaveriltani Jukka Junellilta joka oli ollut samaisessa paikassa kesällä 2006 yhtenä ensimmäisistä suomalaisista vaihto-opiskelijoista kyseisessä koulussa. Tunsin joitakin paikallisia opiskelijoitakin sillä heiltä oli 9 opiskelijan delegaatio viikon pituisella vierailulla koulullamme lokakuussa 2006. Tämä tapaaminen vahvisti vielä, sen että hakisin vaihtoon nimenomaan Kumamotoon. Tutustuinpa vielä yhteen paikalliseen opiskelijaan mesen kautta, eli kavereita näyttäisi riittävän.

Loppupäivien ohjelmaan kuuluukin matkalaukkujen pakkausta ja henkistä valmistautumista seikkailuun. Sunnuntaina hyvästit Oululle ja junalla Helsinkiin!