Kuluneella viikolla pääsin opinnoissani taas erään vaiheen ohi. Saimme labrakaverini Kazukin ja professori Ootan kanssa kansainväliseen konferenssiin lähetettävän raportin valmiiksi perjantai-iltana. Loppuajan käytän piirilevyn suunnittelun jatkamiseen ja mikäli aikaa riittää valmistan kyseisen piirilevyn proferrori Ootan kanssa yhteistyönä. Kävimme toisen kerran Kyokushin tyylisuunnan karateharjoituksissa johon tutustuimme kaksi viikkoa sitten Nishiyama-sensein opastuksella. Viikon aikana suunnittelimme Tommin kanssa loppuun tulevan Japanin matkamme. Lennämme 6.8 Fukuokasta Osakaan Kansain kentälle josta jatkamme heti Kiotoon. Kiotossa olemme kaksi yötä eräässä majatalossa josta varasimme huoneen. Tarkoituksenamme on tutustua tämän Japanin entisen pääkaupungin historiaan ja temppeleihin sekä muihin kohteisiin. Keskiviikkona 8.8 palaamme Osakaan vielä yhdeksi yöksi ja tuolloin tutustumme Osakan kaupunkiin erään japanilaisen nettituttavani johdolla. Torstaina 9.8 matkaamme yhdeksi yöksi Hiroshimaan. Hiroshimassa tarkoituksenamme on tutustua kaupunkiin ja etenkin atomipommimuseoon ja pommituksen vaurioittamiin alueisiin. Perjantaina 10.8 palaamme Kumamotoon sillä lauantaina 11.8 meidät on kutsuttu kaupungin keskustassa pidettävään Hinokuni nimiseen juhlaan johon osallistuu todella paljon ihmisiä.

Viikonloppuna lähdimme Tommin kanssa tuulettumaan kaupungin ulkopuolelle. Lähdimme lauantaiaamuna Kamikumamoton asemalta junalla kohti Kyushun saaren suurinta kaupunkia, reilu miljoonan asukkaan Fukuokaa. Matkamme venyi tunnilla sillä junaan tuli Kumamoton ulkopuolella eräällä asemalla joku ongelma. Liekkö junasta puhjenneet kumit :D Emme menneet suoraan Hakatan asemalle Fukuokan keskustaan vaan jäimme pois Futsukaichin asemalla josta matkasimme lähijunalla Dazaifun pikkukaupunkiin. Dazaifussa menimme kuuluisalle Tenmangun temppelialueelle. Tenmangun temppeli on rakennettu 800-luvulla eläneen Michizake nimisen ylimyksen kunniaksi. Alueella oli pari museoa, temppeli, pyhäkköjä ja puutarhoja. Päivä oli taas todella kuuma (n. 33 astetta), joten hiki virtasi ja juotavaa piti olla koko ajan mukana. Vierailimme temppelistä kertovassa museossa ja lopuksi Kyushun kansallismuseossa. Museo oli laaja ja esittelyssä kerrottiin Japanin ja erityisesti Kyushun saaren historiasta kivikaudesta nykyaikaan. Esillä oli entisaikaisia työkaluja, aseita, maljakoita ja kaikenlaista muuta kivaa katseltavaa. Onneksi saimme mukaamme laitteen jolla pystyi kuulokkeiden avulla kuuntelemaan näyttelyesineisiin liittyviä kertomuksia englanniksi. Näin ollen takkiin tarttui kaikenlaista tietoa :) Museokäynnin jälkeen kello lähestyi jo kello viittä joten kävimme vielä ostamassa hieman matkamuistoja ja tuliaisia kaupoista ja söimme raamenannokset läheisessä pikkuravintolassa.

Seuraavaksi matkasimme Hakatan asemalle junilla ja bussilla. Onneksi eräs vanha japanilainen pariskunta tarjoutui ystävällisesti oppaiksemme Tenjinin asemalle asti josta he neuvoivat miten päärautatieasemalle pääsee. Suurkiitokset heille! Hakatan päärautatieasema oli todella suuri mutta löysimme Kumamotoon lähtevien junien aikataulut. Etsimme pari tuntia mahdollista vapaata huonetta aseman läheisistä hotelleista mutta kaikki tuntuivat olevan täynnä. Emme ehtineet varata huoneita kun tämä matkaideamme tuli niin nopeasti. Päätimme palata Kumamotoon junalla ja matkaan pääsimme n. 20.45. Fukuokan kaupunkiin emme ehtineet täysin tutustua mutta kaupunki vaikutti kyllä todella suurelta. Mahdollisella seuraavalla kerralla koitamme tutustua tarkemmin kaupunkiin. Olimme perillä Kamikumamoton rautatieasemalla iltakymmeneltä josta jatkoimme ratikalla Kumamoton keskustaan.

Keskustassa huomasimme, että enää ei kulkenut yhtään bussia tai junaa koulun suuntaan joten päätimme vaihtaa kunnolla vapaalle. Kävimme pelaamassa biljardia reilu pari tuntia Sanctuary nimisessä baarissa. Tulihan tuota muutama ohrapirtelö samalla nautittua ;) Kovan pelaamisen jälkeen kävimme vielä yhdessä pienessä baarissa. Sattumoisin paikalle sattui luultavasti baarin omistanut pariskunta, joka oli erittäin innostunut ulkomaalaisista vieraista. Ostimme yhdet paukut jonka jälkeen omistajat tarjosivat meille juomia ihan riittävästi :) Lähdimme lopulta väsyneinä ja hieman hoipertelevina baarista ja bongasimme lähimmän taksin joka vei meidät koululle. Jäljellä tuli keksiä miten pääsisimme asuntolaan sisälle sillä kaikki kokeilemamme ovet olivat lukossa. Onneksi ulkomaalaisten opiskelijoiden olohuoneen ikkuna oli auki ja pääsimme kömpimään siitä sisään. Unenlahjat riittivätkin aina iltapäiväyhteen asti, tosin Tommi "sairasti" vielä vähän illemmalle asti.

Heinäkuu vaihtuu uhkaavasti elokuuksi ja se tarkoittaa, että seikkailuamme on jäljellä enää kuukauden verran. Jäljellä on kuitenkin Japanin reissumme ja jotain järjestettyä ohjelmaa. On aika ostella viimeisiä kotiintuomisia sekä valmistella mahdollinen postipaketti Suomeen. Toisaalta tuntuu haikealta kun joudun jättämään tämän mahtavan paikan ja uudet ystävät mutta elämän on mentävä eteenpäin. Suomessa odottavat kuitenkin loppuvaiheessa olevat opinnot, perhe ja kaikki ystävät. Mutta nautimmekin tämän loppuajan täysin rinnoin, jotta kotona olisi mahdollisimman paljon tarinaa kerrottavana :)

Kumamoto vaikenee. Tapaamme ensi kerralla. Hyvää yötä ja Oyasuminasai!