Keskiviikkona heräsimme taas ja söimme taas kerran pikaisen aamiaisen ja kirjauduimme ulos hotellistamme. Veimme laukkumme säilytykseen Kioton rautatieaseman säilytyslokeroihin ennen kuin lähtisimme kohti keisarillista puutarhaa. Olimme tiistaina tehneet anomuksen päästä mukaan keskiviikon klo 10.00 kierrokselle keisarilliseen palatsiin ja meillä olikin englanninkielinen opastus. Muita turisteja oli taas paljon ja kierroksesta tuli eräänlainen joukkovaellus kun kaikki palloilivat siinä ympärillä. Lämpötila oli taas yli 30 asteen ja aurinko paistoi täydeltä terältä joten kyllä kelpasi olla, varjossa siis :D Palatsialue oli iso ja paikassa oli monia eri rakennuksia keisarin eri käyttötarkoituksiin. Palatsialueella oli myös kaunis puutarha-alue missä keisarilla oli aikanaan tapana kulkea, rentoutua ja pitää kutsuja lähipiirinsä kanssa. Ohjattu kierros kesti noin 40 minuuttia jonka jälkeen suuntasimme kohti Kioton keskustaa ja siellä sijaitsevaa Nijon keskiaikaista linnaa. Linna oli kaksiosainen eli alueella oli kaksi linnaa joista toinen oli vallihaudan ympäröimä. Linnan sisällä ei voinut kuvata joten se jää kertomisen varaan. Linnassa oli paljon erilaisia saleja joissa aikanaan daimiot ja shogunit tapasivat toisiaan ja käsittelivät valtakunnallisia asioita. Linnassa oli erikoisella menetelmällä tehty nariseva lattia, joka paljasti esim. hiiviskelevät ninjat ja salamurhaajat. Linnan alueella oli myös puutarha jota katselimme ihaillen ja kävimme myös toisessa linnassa katsomassa paikkoja.

Aikamme Nijon linnaa katsellessamme päätimme lähteä takaisin kohti Kioton rautatieasemaa. Lähdimme Hankyu-linjalla kohti Osakaa jonne saavuimme n. 14.00 jälkeen. Seikkailimme Umedan asemalta ensin hotellillemme joka löytyi lopulta kun helteessä tallustelimme eteenpäin. Hotellilla koimme yllätykseksemme, että hotellin check-in-aika alkaa vasta klo 18.00. Eli Japanin käytännöt poikkeavat välillä eurooppalaisista käytännöistä melkoisesti. Jätimme kamat säilytykseen hotellille ja lähdimme kohti Nipponbashin kaupunginosaa metrolla. Nipponbashissa söimme ja meidän oli tarkoitus tavata eräs Osakassa asuva meseystäväni Yuka. Tapasimme Yukan lopulta metrossa ja menimme hänen ja hänen ystävänsä Hyodon kanssa Minamin ostoskadulle ostoksille ja katselemaan Osakaa. Kävimme yhdessä elektroniikkaliikkeessä jossa ostin hieman tuliaisostoksia. Yukalla oli kiire opiskelemaan joten jätimme jäähyväiset hänen kanssaan Nipponbashin asemalla ja lähdimme itse kohti Higashiumedan asemaa. Itse eksyin hieman asemalla, koska tulimme sinne pahimman iltapäiväruuhkan aikaan. Onnistuin kuitenkin 5 min palloilun jälkeen eksymään ulos melkein oikeasta kohtaa ja pääsin hotellille Tommin perässä.

Pääsimme siis lopulta hotellihuoneeseemme ja suihkuun. Katsoimme hieman vielä elokuvan hotellihuoneessa ja kävin itse kaupassa ostamassa evästä illaksi. Toisen rankan päivän päätteeksi unta ei tarvinnut taaskaan houkutella vaan rupesimme nukkumaan jo aikaisin illasta. Torstaina olisi taas yksi superpäivä edessä.