Viikko meni taas vikkelään opiskellessa ja arjen askareissa. Sairastelin viikon alussa pari-kolme päivää. Vuosittainen kurkkutulehdus iski ja löi siihen vielä kuumeen päälle. Onneksi Suomesta mukaanotetut särkylääkkeet ja koulun terkkarilta saadut lääkkeet tepsivät ja levon kera tauti talttui nopeasti joten ensi viikon Korean reissua ei voi estää enää mikään pikku pöpö.

Viikonloppuna niinkuin koko viikkona satoi todella runsaasti, joten liikkumisesta ja muusta seikkailusta tuli vähän hankalaa. Itse asiassa maanantaina allekirjoittanut kastui kunnolla kun olin palauttamassa vuokraamiani DVD-elokuvia. Kumamoton prefektuuri on joutunut tällä viikolla kovien tulvien armoille sademäärien noustessa välillä 20 sentin tasolle. Noin 10 000 ihmistä eri puolella Kumamotoa on jouduttu evakuoimaan kodeistaan tulvien tieltä. Nämä koskevat lähinnä alavia alueita ja meillä ei ole ollut sinällään hätää koska koulumme sijaitsee melko korkealla alueella jonne tulvavesi ei pääse kerääntymään...toivottavasti. Ainoa muistutus tulvasta oli lauantaiaamuna olleet kunnallispalvelun työntekijät jotka tulivat koulullemme kuivaamaan muutamia huoneita alakerrasta joihin oli päässyt vuotamaan vettä perjantaisen myrskyn jälkeen.

Lauantaina kävimme Tommin kanssa Cybacin vapaa-aikakeskuksessa pelaamassa biljardia nelisen tuntia ja nauttimassa parit, kolmet...okei, useat oluet :) Tämän jälkeen kävimme eräässä intialaisessa ravintolassa syömässä iltaruoan. Meidän piti tietenkin valita listalta todella tulinen annos ja seuraamukset olivat sen mukaiset. Kun annoksen tulisuus ilmoitettiin asteikolla 1-50 (yli kymmenen on erittäin tulinen annos) meidän annoksemme tulisuus oli 20. Kylläpä suomipojilla hiki virtasi ja asuntolassa piti vielä olla varovainen vessareissulla ettei koko asuntola syttyisi tuleen. Mahaa meinasi hieman kuumottaa illan mutta olo tasaantui onneksi sunnuntaina. Nyt kun tulisilla ruoilla on leuhotettu niin seuraavalla kerralla otamme suosiolla tavallisen tulisen annoksen.

Tänään sunnuntaina vesisateet piinasivat meitä, mutta pääasiassa latailimmekin akkujamme seuraavan viikon reissua varten. Ja tottakai pakatakkin täytyi :) Eli huomenna maanantaina lähdemme aamu seitsemän tienoilla matkalle kohti Koreaa. Aluksi hyppäämme Fukuokaan matkalla olevaan bussiin jolla menemme Fukuokan lentokentälle. Lentokentällä hakeudumme muiden matkalaisten sekaan ja lennämme Incheonin kansainväliselle lentokentälle Seoulin kupeeseen. Maanantaina meillä on aikaa tehdä ostoksia ja tutustua kaupunkiin miten ehdimme. Tiistaina menemme Tommin kanssa retkelle Pohjois- ja Etelä-Korean väliselle DMZ-linjalle, joka on eräs maailman aseistetuimmista rajalinjoista. Oikeastihan tämä linja on aselepolinja sillä teknisesti Koreat ovat vielä sodassa keskenään. Tiistaina meille jää vielä aikaa ostoksille ja keskiviikkona lähdemme takaisin Japaniin. Seouliin on luvattu valitettavasti sateita reissumme ajaksi mutta toivottavasti tapahtuisi joku ihmeellinen käänne ja saisimme aurinkoiset kelit reissumme ajaksi.

Mutta te, arvoiset lukijat, saatte kuulla mitä Koreassa tapahtui ensi viikolla kunhan pääsemme matkalta ehjin nahoin takaisin tänne nousevan auringon maahan. Siihen asti; Näkemisiin! Sayoonara! Annyeonghigyeseyo!