Asuntola missEasustamme on nimeltään Meiwaryou ja se tarkoittaa osapuilleen valoisan rauhan asuntolaa. No tuo pitää toisaalta paikkaansa ja toisaalta ei :) Asuntolassa asustaa tällEhetkellEvajaat 170 asukasta. Meiwaryou jakaantuu kolmikerroksiseen pohjoissiipeen ja viisikerroksiseen eteläsiipeen. Eteläsiipi on ulkonäoltään hienompi ja se on vastikäään uudistettu kun taas pohjoissiipi on hieman...noh ei niin hienon näkönen ulkoapäin katsottua.

Meiwaryoun eteläsiipeEasustavat lähinnEjapanilaiset opiskelijat ja heidän yhteiset tilansa ja huoneensa ovat varmaan paremmassa kunnossa kuin kerroksessamme sillEsiivoaminen kerroksissa on opiskelijoiden tehtävE Siivoaminenhan nipponeilta näyttää onnistuvan siinEmissEmeikämanne antaa paikkojen vähän pölyyntyE:) Me ulkomaalaiset opiskelijat asutamme pohjoissiiven toista kerrosta. Kerroksen yhteisiEtiloja ovat keittokomero jossa on jääkaappi ja perusruoanlaittovälineitE Keittokomeron yhteydessEon myös pesuhuone jossa on kaksi pesukonetta ja kuivausrumpua. Toisella puolella käytävää on kylmävesiautomaatti ja vessat joissa on pisoaarit ja valinnan mukaan japanilaiset kyykkyvessat tai sitten superhypermallia oleva Z3P0 eli tuttavallisemmin Seppo. Sepon vakiovarustukseen kuuluu istuimenlämmitin, vettEruikkiva peräpeilin pesuri ja naiselliseen käyttöön tarkoitettu pesuri :)

Asuntolan alakerrassa on huone missEvoi pelata pöytätennistEja tätEhuonetta olemme käyttäneet paljon vapaa-aikana. Alakerrassa on myös kokoushuone ja tietokonehuone joita emme ole tarvinneet. Alakerran varustukseen kuuluu myös suihkutilat. Tiloissa on kuusi pientEsuihkuhuonetta ja sitten lasiovien takaa löytyy furoo eli japanilainen kylpy. TätEemme ole vielEkäyttäneet mutta kokeilemme varmasti joskus. Alakerrasta löytyy myös japanilaisia ja yksi englantilainen sanomalehti sekEtelevisio, josta näkyy tosin vain kaksi kanavaa. Aika heikkoa kun kerta Japanista on kyse mut eipEtänne telkkaria tultu kattomaan.

Asuntolasta on mahdollista lainata polkupyörEjoten matka lähikauppaan ostoksille käy helposti vaikka asuntolan aulasta löytyy useampi juoma-automaatti sekEvälipala-automaatti. Asuntolan vuokra on 27 000 jeniEjosta suurin osa koostuu ateriakuluista. Päälle tulee sähkömaksu kulutuksen mukaan mutta pelkällEläppärillEsitEei kerry paljoa. Asuntolan vuokraan kuuluu kolme ateriaa päivässE aamiainen, lounas ja päivällinen. Aamiainen tarjotaan arkiaamuisin 7.30 - 8.20, mutta viikonloppuisin tuntia myöhemmin. Lounas on 12.00 - 13.00 ja päivällinen 18.30 - 19.30. Ruoat ovat erilaisia japanilaisia ruokalajeja. Kaikkiin aterioihin kuuluu riisi ja yleensEjonkinlainen kasviskeitto tai aamuisin misokeitto. Alkuruokana on yleensEkasvismunakasta, kevätkääryleitEtai kylmiEnuudeleita kasviksien kera yms. Pääruoka on yleensEjotain lihaa ja kasviksia, yleensEpaneroitu kala, kana tai nautapihvi. Ateriaan kuuluu lisäksi erilaisia japanilaisia mausteita, kastikkeita, voita ja säilöttyjEkasviksia. Ruoalla saa vatsansa täyteen varsinkin kun ottaa vielEylimääräisen kupin riisiEkaveriksi. Ja kun muistaa vielEkauniisti kiittää keittäjätätejEja kokkisetää japaniksi niin kaikki menee pöljällEulkomaanelävälläkin hyvin.

Asuntolassa on erilaisia tiukkoja sääntöjEja tapoja johtuen japanilaisesta yhteiskunnasta ja siitEettEnbsp;suurin osa asukkaista on alaikäisiE Asuntolaan on kiellettyEtuoda alkoholia josta meitEsuomalaisia painotettiin eritoten...tiedEmiksi :D Tupakointi on kiellettyEasuntolan tiloissa myös. Joka ilta klo 22.30 tapahtuu "tenkou" eli valvova opettaja käy läpi ettEkaikki asukkaat ovat asuntolassa. TämEnbsp;ei koske minua ja Tommia, jonka takia intialainen opiskelijajohtaja vapautti meidät siitE Klo 23.30 jälkeen on kuitenkin kiellettyEnbsp;poistua asuntolan ulkopuolelle. Saa nähdEmilloin Suomipojan tekee mieli maistaa kiellettyEhedelmää. Asuntolan opiskelijoilla on tapana, ettEnuoremmat opiskelijat tervehtivät vanhempia opiskelijoita. PäivällEnbsp;huudetaan päivää, mutta "konnichiwan" sijasta se huudetaan lyhennettynEjotenkin "knchoo!". Illalla taas huudetaan iltaa ja "konbanwan" sijasta opiskelijat huutavat jotain "knbwoo!" Opiskelijat ovat alkaneet tervehtimään nykyään myös meitäkin joihin vastaamme jotenkin samaan tapaan.

Lauantaina menemme Tommin kanssa Tsuyoshin ja Yukin kyydillElähikaupungin ostoskeskukseen tutustumaan paikkoihin ja sunnuntaina ulkomaalaisten kanssa japanilaiseen perheeseen juhlistamaan äítienpäivää. Maanantaina menemme professorien kanssa parin tunnin ajomatkan päähän Sagan kaupunkiin yritysvierailulle. Toivottavasti tämEonnistuu. Nyt kello näyttää niin paljon et on pakko ruveta nukkumaan. Palataan asiaan myöhemmin seuraavien uutisten kera. Hyvää yötE..Kumamoto vaikenee!