Hei arvoisa lukijani!

Seuraavassa alkaa uusi tarinasarjamme nimeltä The Axis of Travelling eli löyhästi suomennettuna matkustamisen akseli :) Sarjamme käsittelee reissuamme Kiotoon, Osakaan ja Hiroshimaan välillä 6.8-10.8.

Maanantaina 6.8 lähdimme lopulta tälle kauan odotetulle lomareissulle Keski-Japaniin. Söimme pikaisen aamupalan koululla ja lähdimme 9.12 bussilla läheisen moottoritien varresta kohti Fukuokan lentokenttää. Lämpöä oli aamusta alkaen yli 30 astetta joten arvelin loppureissustakin tulevan kuuma. Fukuokan lentokentällä olimme hyvissä ajoin sillä lentomme Kansain kansainväliselle lentokentälle Osakaan lähti 12.15. Lennon aikana koin lentohistoriani suurimmat turbulenssit, jotka jännitti vähäsen. Onneksi naapuripenkin syli-ikäiset lapset nauttivat kyydistä täysillä ja nauroivat joten se helpotti omaakin oloa...hieman :D Saavuimme Kansain kentälle noin klo 14.00 josta suuntasimme ostamaan kolmen päivän Kansai Surutto-passit. Passeilla saa siis matkustaa ilmaiseksi Kansain alueen (Osaka, Kioto, Kobe) julkisissa kulkuneuvoissa kolmen päivän ajan. Kaappasimme mukaan myös Osakan ja koko Kansain alueen metro/lähijunakartat jottemme aivan eksyisi. Menimme aluksi lähijunalla Osakaa kohti jossa vaihdoimme Namban asemalla junan metroon ja matkasimme Umedan asemalle asti pohjoiseen Osakaan. Umedassa vaihdoimme Hankyu-junaan, joka on Koben, Osakan ja Kioton väliä sahaava lähijunalinja. Saavuimme Kioton rautatieasemalle noin klo 16.00 aikaan jonka jälkeen lähdimme suoraan hotellillemme. Hotelli olikin onneksi vain n. 500 metrin päässä rautatieasemalta joten se oli helppo löytää. Kamppeiden purkamisen jälkeen lähdimme vielä katselemaan lähialueita. Kävimme muun muassa rautatieaseman lähellä olevassa Kyoto Towerissa eli näköalatornissa, josta näki koko Kioton kaupungin. Maisemat olivat kyllä hienoja. Kiotossa ei ole niinkään paljon pilvenpiirtäjiä eikä korkeita rakennuksia toisin kuin Osakassa, sillä kaupunki on enemmän kulttuurikaupunki ja historiallinen paikka.

Kävimme myös tornin  kaupoissa tekemässä pieniä matkamuistohankintoja ja kävimme myös syömässä rankan reissaamisen päätteeksi. Seuraava päivä tulisi olemaan raskas joten haimme lähikaupasta aamupalaa ja pientä evästä hotellille. Hotellilla kävimme vielä kylvyssä ja pääsimme myös saunaan :) Lopuksi katsoimme huoneessa elokuvan ja painuimme pehkuihin. Ai niin...hotellihuoneessamme oli yksi sänky minua ja Tommia varten :D