Heps! Viime viikko meni melko mukavasti opiskelujen alkaessa. Uutta asiaa oli paljon ja vielä on materiaalia johon tutustua ennen kuin varsinaiseen työhön pääsee kunnolla käsiksi. Torstaina ja perjantaina opiskelijakaverini Kazuki Tsuguma aloitti opettamaan mulle työhöni liittyviä perusasioita jotka olivat lähinnä erillaisiin kondensaattori-kytkinpiireihin tutustuminen ja niiden eri kytkentöjen laatiminen. Perjantaina pidimme n. 50 minuutin pituisen Suomi-esitelmän eräälle luokalle. Kuuntelijoina oli n.45 japanilaista opiskelijaa. Esitys näytti olevan mielenkiintoinen erilaisine kuvineen, mutta varsinainen tekstiosuus taisi jäädä monelta ymmärtämättä vaikka yritimme puhua mahdollisimman selvää englantia. Kuuntelijoista noin kymmenen opiskelijan on mahdollista tulla viikon mittaiselle vierailulle Ouluun lokakuussa joten toivottavasti saimme väen kiinnostumaan tai sitten alamme houkuttelemaan heitä enemmän.

Lauantaina olikin pitkä ja kuuma päivä. Lounaan jälkeen suuntasimme Kumamoton keskustaan josta menimme raitsikalla Suizenjin puistoalueen lähelle. Menimme puistoon kiertelemään aluetta pariksi tunniksi. Puisto oli henkeäsalpaavan kaunis, puhdas ja erittäin hyvin kunnossapidetyn näköinen. Ja kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja elohopean noustessa lähelle 30 astetta niin kyllä kelpasi olla ja ihmetellä kaikkea. Puistossa oli lampi jossa uiskenteli isoja karppeja, pari kilpikonnaa, vesikäärme, sorsia ja kalastajalintuja. Puiston alueella oli myös shintotemppeli ja erilaisia ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Puiston ulkopuoliset kadut olivat myös varsinainen turistirysä sillä matkamuistomyymälöitä löytyi vieretysten ja en ole aikaisemmin reissulla nähnyt samassa paikassa niin montaa länsimaalaista kuin nyt...siis noin. 5-10 ihmistä.

Illemmalla Tommin labrakaveri Koutaro vei meidät erääseen yksityiskouluun josta poimimme erään opettajattaren mukaan joka vei meidät perinteiseen japanilaiseen Izakayaravintolaan. Izakayassa mennään pieneen n. 4-6 neliömetrin kokoiseen huoneeseen jossa istutaan tyynyn päällä pöydän ääressä ja tilataan erilaisia ruokalajeja syötäväksi. Söimme mm. grillattua porsasta, paistettua munakoisoa, erilaisia sushipaloja, takoyaki-palloja, tempuraa, kevätkääryleitä, friteerattuja juureksia ja kasviksia. Palan painikkeeksi kun joi pari tuoppia japanilaista olutta niin kyllä maistui ja puoli yhdentoista aikana saavuimme väsyneinä mutta tyytyväisinä asuntolaan. Sunnuntaina lepäilimme ja päivällä kävimme katsomassa kun koulumme pesäpallojoukkue pelasi ystävyysottelun Yatsushiron lukion joukkuetta vastaan. "Poikamme" hävisivät ensimmäisen pelin mutta toisesta emme tiedä koska lähdimme painostavaa kuumuutta pakoon asuntolaan.

Tänä aamuna kävimme hakemassa Koshin kaupunginvirastolta "Alien ID Card"it joten nyt on sit vähän ufo olo. Tällä viikolla opiskelemme lisää ja huomenna Tommin japanilainen kaveri vie meidät illasta katsomaan tulikärpäsiä. Odotan sitä innolla sillä Suomessa moisiin ötököihin ei törmää. Lauantaina menemme näillä näkymin Tommin ja Kazukin kanssa Kumamoton keskustaan johonkin hip-hop/reggaebaariin. Pääseepä näkemään kaupungin yöelämän tarjontaa vähäsen. Tässäpäs toukokuun viimeiset uutiset. Jäämme odottamaan kesäkuuta ja sadekauden alkamista. MOI!