Lauantai-ilta alkaa vaihtua yöksi kun kirjoitan taas hieman tarinaa tähän blogiin. Tämä viikko on kulunut  enimmäkseen opiskelun ja urheilun merkeissä. Reilu viikko sitten osallistuimme muiden uusien ulkomaalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa heidän japanin kielen kurssille. Heillä on pari oppituntia kahtena päivänä viikossa ja vaikka heidän taso on melko vaativa, enkä tunnilla läheskään kaikkea ymmärrä niin jonkin verran on kuitenkin jäänyt tähänkin päähän uutta tietoa. Jatkossa tulen käymään kurssilla aina kun aikaa on.

Tiistaina Tommin ystävä Shingo vei meidät Kyokushin kylään noin puolen tunnin ajomatkan päähän katsomaan tulikärpäsiä. Tulikärpäsiä oli todellakin paljon ja niitä katselemassa ja kuvaamassa oli paljon ihmisiä. Sain jopa pitää tulikärpästä kädessä kun yksi lensi meidän luoksemme. Ympäröivät riisipellot ja maalaistalot olivat kauniita vienon tuulen puhaltaessa ja ilta oli todella hieno. Paluumatkalla tuli maisteltua ensimmäistä kertaa vihreän teen ja japanilaisen perunan makuista jäätelöä sekä Okinawalaisia munkkipalloja. Olivat muuten yllättävän hyvän makuisia.

Perjantaina lähdimme aamusta kaupungille kohti Willtour-nimistä matkatoimistoa. Paikka löytyi kun kävimme kysymässä sijaintia eräästä kirjakaupasta jossa eräs kiltti pappa lähti näyttämään meille minne mennä. Willtourissa vietimmekin reilun tunnin, kunnes saimme asiamme toimitettua sekä japania että englantia käyttämällä. Varasimme kolmen päivän kiertomatkan Seouliin Etelä-Koreaan ajalle 9.-11.7. Matkaan kuuluvat edestakaiset lennot, hotellimajoitus ja lisämaksua vastaan osallistumme tiistaina ohjatulle turistikierrokselle Etelä- ja Pohjois-Koreaa erottavalle maailman aseistetuimmalle rajalinjalle eli DMZ:lle. Siellä meidän on tarkoitus tutustua aselepolinjaan ja jättiläismäisiin 1970-luvulla Pohjois-Korean rakentamiin maanalaisiin tunneleihin. Näitä tunneleita olisi luultavas käytetty tulevaisuudessa Etelä-Korean toiseen valloitukseen, mutta eipä onnistunut. Mutta asiasta myöhemmin lisää. Matkan lisäksi meidän tulee ensi viikolla hoitaa muutamia Japanin viisumiimme liittyviä lisäseikkoja matkamme takia.

Perjantai-iltana kymmenen aikoihin lähdimme sitten Tommin, Koutaron ja Takashin kanssa viettämään iltaa Kumamoton keskustaan. Menimme internetkahvilaan nimeltä Cybac, joka on auki vuorokauden ympäri. Cybaciin voi ostaa 4, 7 tai 12 tunnin paketteja jotka maksavat n. 7-10 euroa. Tuohon hintaan laajassa kahvilassa voi mennä omaan koppiin selaamaan nettiä tai katsomaan DVD-elokuvia tai pelaamaan konsolipelejä tai lukemaan sarjakuvia. Mutta alakerrassa on mielestäni paljon hauskempaa joten olimme siellä. Alakerrassa on mahdollista pelata biljardia, dartsia, pingistä, arcade-pelejä, laulaa karaokea tai sitten mennä rentoutumaan hierontatuoleihin. Alkoholittomat juomat ovat paikassa ilmaisia ja limukkaa, kahvia, teetä tai kaakaota saakin ilmaisautomaateista niin paljon kuin haluaa. Olut maksaa extraa mutta oluttölkki ei paikassa maksanut kuin 1,5 euroa joten kyllähän sitä pari huurteista tuli nautittua. Ilta meni rattoisasti biljardia, dartsia, pingistä ja pelejä pelaillessa. Kävimme myös lopuksi laulamassa karaokea mikä oli todella mukavaa, vaikka allekirjoittaneen tulisi harjoittaa lauluääntään seuraavaa keikkaa varten :) Puoli viiden aikaan kaikkien silmät seilailivat väsymyksestä sen verran, että päätimme lähteä ja olimme asuntolassa hieman viiden jälkeen.

Kuten arvata saattaa lauantaina tulikin nukuttua reilusti aamupalan ohitse. Tämä päivä onkin kulunut urheilun ja elokuvien parissa asuntolassa. Huomenna menen urheilemaan tai keksin jotain muuta kivaa. Ensi maanantaina menen Tommin ja "Okaasanin" eli vaihtareiden perhetuttavan kanssa syömään ravintolaan. Muuten ensi viikko kuluu taas opiskellessa ja seuraavan viikonlopun kujeiden suunnittelussa. Yritämme olla kavereihimme yhteydessä mikäli he lähtisivät käyttämään meitä Mt. Ason tulivuorella ensi viikonloppuna. Sittenpähän nähdään miten menee. Nyt voisi katsoa elokuvan illan päätteeksi ja ruveta nukkumaan. Kumamoto vaikenee...Oyasuminasai!