Torstaina jätimme hotellimme aamusta ja suuntasimme ensin Higashiumedan asemalle jonne jätimme turhaa kamaa säilytyslokeroihin. Matkustimme metrolla Osakan satamaan jossa vierailimme eräässä merimaailmassa. Kyseinen paikka oli siis rakennus, jossa oli akvaarioissa ja erilaisissa vartavasten tehdyissä altaissa erilaisia mereneläviä pingviineistä krokotiileihin, rauskuista meduusoihin. Siis aika paljon erilaisia mereneläviä. Pingviinit olivat kieltämättä vekkulin näköisiä samoin kuin saukot ja merileijonat. Kävimme vielä lopuksi eri rakennuksessa katsomassa koralliriuttojen elämään liittyvän 3D-elokuvan. Elokuva oli todella mielenkiintoinen kokemus, vieläpä muodikkaat 3D-lasit päässä :)

Mereneläviä nähtyämme palasimme Higashiumedan asemalle hakemaan kamamme ja jatkoimme Hankyu-linjan junalla aina Koben kaupungin lähelle asti josta otimme JR:n junan Himejin kaupunkiin. Himejin kaupunkin on kooltaan ja asukasluvultaan aikalailla Helsingin kokoinen eli Japanin mittakaavassa keskisuuri kaupunki. Himejissä vierailimme Himejin linnassa, mikä on Japanin kuuluisin ja ehkä kaunein keskiaikainen linna. Linna kuuluu myös YK:n kulttuuriperintökohteisiin. Linna oli kuusikerroksinen ja linnaa ympäröi paljon erinäisiä muureja. Linnan sisällä oli paljon erilaisia huoneita ja näytillä oli myös monenlaisia mielenkiintoisia vanhoja esineitä. Lopulta ilta alkoi painumaan mailleen ja Hiroshimaan 300 km päähän olisi ehdittävä illaksi. Onneksi Japanissa on kätevä laite kuin Shinkansen (luotijuna) joka päästelee reilua 300 km/h. Menimme siis juna-asemalle josta haimme säilytyksessä olleet kamppeemme ja söimme hieman pikkuevästä junaa odotellessa. Luotijuna tuli lopulta hieman yli 19 ja olimmekin soittaneet aikaisemmin hotellillemme, että tulisimme hieman myöhään. Luotijuna paineli melkoista vauhtia kun ikkunoista maisemia katselin, vaikka sitä nopeutta ei sinällään paljoa huomannut.

Saavuimme lopulta Hiroshimaan n. tunnin matkustamisen jälkeen ja painoimme ratikalla suoraan Hiroshiman keskustaan jossa ihailimme pimenevää iltaa ja kaupungin valoja. Löysimme hotellimme eräältä sivukujalta, jossa meitä odoteltiinkin jo. Veimme kamat hotelliin, kävimme suihkussa ja lähdimme ulos syömään illallista. Löysimme läheltä pienen korealaisen ravintolan, jonne päätimme mennä verestämään Korean reissun muistoja. Söimme Bulgogia elikkäs grillattua lihaa kimchin ja muiden kasvisten ja salaatinlehtien kera. Oli kallista mutta hyvää :P Lopulta olimmekin jo niin väsyneitä, että palasimme hotelliin lähikaupan kautta. Hotellilla kävimme vielä kylvyssä ja saunomassa jonka jälkeen olikin kiva ruveta nukkumaan. Hiroshimassa meillä oli eka kertaa omat sängyt hotellihuoneessa :D Eli ei tarvinut töniä tai tapella peitosta toisen karvaisen karpaasin kanssa.