Juhannusviikolla opiskelut jatkuivat normaalitahtiin ja kahdeksi seuraavaksi viikoksi olisi tiedossa tavallista enemmän touhua ja tekemistä laboratorioissa eli pitänee olla ahkerana ja tarkkana. Viikolla kävimme vuokraamassa parit elokuvat läheisestä videovuokraamosta ja katselimme niitä iltaisin vaihtarikeittiössä.

Juhannusta ei vietetä Japanissa millään tavalla joten päätimme hylätä ajatuksen pussikaljoille lähtemisestä ja kokon pystöttämisestä Suizenjin puistoon :) no vitsit vitseinä. Juhannusaattona tein töitä labroissa vielä kello neljän perälle kun tekemistä oli riittävästi tällä kertaa. Tämän jälkeen aloimme hiljaa laskeutumaan japanilaiseen juhannuksenviettoomme. Illalla kävimme vielä kaveriporukalla pelaamassa pari tuntia korista koulun liikuntasalissa...Hikihän siinä tuli.

Lauantaina kävimme koulun vaihtarijengin kanssa keilaamassa kaupungilla. Ennen keilailua kävimme Tommin kanssa parilla bilismatsilla ja kumosimme kurkkuumme jussin kunniaksi yhdet huurteiset. Keilaradalla viihdyimme puolisentoista tuntia pelaten ja jutellen. Allekirjoittanut pärjäsi tosin paremmin viime kertaan verrattuna vaikka harjoittelemisen aihetta jäi vielä seuraavaan kertaan :) Loppuillasta kävimme pyörähtämässä kaupungilla ja syömässä ramenravintolassa.

Sunnuntaina "Äiti" tuli hakemaan mut, Tommin ja Anilin luoksensa jossa söimme japanilaisen lounaan: tempuraa, kalaa, somenia, kasviksia ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Juttelimme kaikenlaista ja sitten tädit opettivat meidät tekemään "matchaa" eli eräänlaista vihreää teetä. Matchajauhetta laitetaan pari lusikkaa kuumaan veteen ja sekoitetaan ja vispataan seos vaahtoavaksi. Ennen juomista nautitaan japanilaisia makeisia, otetaan kuppi vasenpaan käteen, kierretään kuppia myötäpäivään niin monta kertaa kuin monta lusikkaa teejauhetta on laittanut ja juodaan tee. Oli melkoisen jännän makuista. "Äiti" aikoi viedä meidät tekemään myöhemmin omat teekulhot ja tottakait tuota jauhetta pitää ottaa Suomeen tuliaisiksi. Lopuksi kävimme vielä tutussa "äidin" ystävien omistamassa kahvilassa nauttimassa virvokkeita ja juttelemassa kahvilan omistajien kanssa. Tämän jälkeen "äiti" veikin meidät asuntolalle jossa kävin sitten syömässä ja kuumassa kylvyssä. Nyt olo onkin kuin kartulla ois päähän nuijittu :D Aloimme suunnittelemaan Tommin kanssa elokuun Japanin reissua jonka tulisimme tekemään n. 3-4 viikkoa ennen paluutamme Suomeen. Tarkoituksemme on tehdä kierros Japanin pääsaarella eli Honshulla, jossa tutustumme kaupunkeihin kuten Hiroshima, Osaka ja Kioto. Reissusta enemmän kunhan tietoa tulee.

Ensi viikolla siirryn projektissani uuteen vaiheeseen ja alan valmistamaan professori Ootan johdolla piirilevyä tietokoneella tekemäni piirrustuksen mukaan. Ensin levy pitää hahmotella CAD-ohjelmistolla ja tehdä erityisellä koneella. Ensi viikonloppuna meidän on tarkoitus lähteä ystäväni Kazukin kanssa vierailemaan Ason suurella tulivuorella 30 km päässä. Mikäli pääsemme sinne asti niin kuulette kuulumiset taas ensi viikolla. Siihen asti iso M-O-I!!