Lauantaina menimme sovitusti Tsuyoshin ja Yukin kanssa Kumamoton laitakaupunkeihin kiertelemään ostoskeskuksiin. Ensin menimme isoon Yamada-nimiseen elektroniikkaliikkeeseen. Liike oli kolmekerroksinen ja sisälsi kaikenlaista ihmeellistä japanilaista viihde- ja kodinelektroniikkaa. Ostin liikkeestä "denshi jishon" eli sähköisen englanti-japanisanakirjan. Sanakirja oli tarjouksessa ja maksoi 24 000 jeniä. Kova hinta sinällään mutta kun vertaa vastaavanlaisia tuotteita netissä niin olisi voinut joutua paljon enemmänkin maksaa. Ei muuta kuin opettelemaan laitteen käyttöä selkeän yli 400-sivuisen japaninkielisen käyttöohjeen kanssa :) Liikkeessä oli erilaisia eläinhahmoja toivottamassa asiakkaita tervetulleeksi. Itse hyökkäsinkin erään tiikerin viereen valokuvattavaksi. Tiikeri oli iloissaan kun sai vieraan kaukaa Suomesta asti :)

Seuraavaksi suuntasimme poikien kanssa erääseen toiseen isoon ostoskeskukseen jossa oli kaikenlaisia kauppoja, pikku kojuja, ravintoloita, kahviloita ja elokuvakeskus. Kävimme eräässä urheiluliikkeessä, josta itse ostin salikengät kun omat olivat jääneet Suomeen. Löysin híenot kengät jotka maksoivat n.30 euroa. Tommi osti itselleen sulkapallomailan. Seuraavaksi menimmekin kimpassa syömään erääseen Katsu-ravintolaan. Tilasimme Tommin kanssa annokset nimeltä "Sanmikatsuteishoku" eli kolmea erilaista Katsua. Annos sisälsi siis 6 paneerattua liha-kasvispötköä, kaalta, Katsukastiketta, Misokeittoa, hapatettuja vihanneksia, Misokeittoa ja tietysti riisiä. Ruoka oli niin hyvää että piti henkilökunnalle kirjoittaa palautetta...suomeksi tietenkin :D Ruoan jälkeen kävimme nopeasti ostarin pelihallissa, joka oli erittäin meluisa paikka emmekä viihtyneet siellä pitkään. Pyörähdimme vielä mutkan lelukaupassa mistä Tommi osti lelun veljenpojalleen tuliaiseksi. Katsomassa erästä kauppaa jonka jälkeen pojat toivat meidät takaisin koululle. Illalla kävimme vielä Suomi-Venäjä-pelin ensimmäisen erän aikana pyörällä lähimmässä konbinissa ostamassa kisaevästä. Joimmepa yhdet sitruunalonkerot pahimpaan janoon ulkosalla. Kyseinen purkki tuota 7-prosenttista juomaa ei maksanut kuin euron verran mikä oli positiivinen yllätys :) Sitten kuuntelimme pelin loppuun nettiradiosta joskin kaverini Suomessa ehti spoilaamaan jatkoajan ratkaisumaalin :S.

Sunnuntaina menimme illalla erään japanilaisen rouvan luokse viettämään äitienpäivää muiden ulkomaalaisten opiskelijoiden mukana. Tämä vierailu on 15 vuotta vanha perinne ja tämä "äiti" eli "okaasan" on toiminut aikanaan koulun ulkomaalaisten opiskelijoiden avustajana ja ystävänä. Muut ulkomaalaiset olivat valmistaneet malesialaista Nasi Goreng -ruokaa ja malesialaista suklaakeksijälkiruokaa sekä intialaista riisipuuron tyyppistä makeaa jälkiruokaa. Veimme Tommin kanssa lahjoiksi suomalaista suklaata, suomalaisia karkkeja ja Marimekon paperilautasliinoja. Toivottavasti piti lahjoista. Paikalla olivat me ulkomaalaiset opiskelijat kolme japanilaisrouvaa sekä yksi toinen japanilainen ystäväperhe kahden pikkupojan kera. Pojat tekivätkin meille suomalaisille vieraille origamilahjoina samuraikypärät ja heittotähdet. Söimme ruokaa, juttelimme ja lopuksi lauloimme lauluja omilla kielillämme. Suomipojat lauloivat Maammelaulun kun ei parempaa keksineet :) Suomi ja suomenkieli herätti uteliaita katseita ja paljon kysymyksiä. Ensi kerraksi opettelemme jonkun toisen hyvän värssyn. Japanilaisperheen isä ehdotti että vierailisimme joskus vanhusten palvelukeskuksessa virkistämässä pappoja ja mummoja.

Maanantaina emme päässeet Sagaan yritysvierailulle sillä isäntien kiireiden takia vierailu siirtyi toukokuun loppuun. Vierailimme maanantain ja tiistain aikana muutamissa IT-osaston laboratorioissa ja huomenna olisi tarkoitus ilmoittaa lopullinen projektin aihe Matsumoto-senseille. Huomenna menemme Ootsuka-sensein kanssa pankkiin maksamaan toukokuun vuokran. Suomiesitelmä on saatu valmiiksi ja odotamme milloin pääsemme sen esittelemään. Ensi viikonloppuna mikäli Tsuyoshi ja Yuki eivät ole kiireisiä, menemme katsomaan mt.Ason tulivuorta. Palataan asiaan! Kumamoto vaikenee...