Kauan odotettu matkaanlähtö koitti maanantaina 7.5. Herätys 5.30, aamiainen tädin luona Sipoossa ja sitten lentokentälle. Tapasin matkakaverini Tommin kentällä seitsemän jälkeen jonka jälkeen alkoi matkamme Frankfurtin lentokenttää. Lento kesti 2½ tuntia ja Frankfurtin isolla lentokentällä matkustimme bussilla terminaaliin. Frankfurtin lentokenttä oli kooltaan melko suuri ja siellä riitti kivasti kauppoja ja muuta katseltavaa 3 tunnin aikana. Söimme välipalaksi leivät ja jääteet jonka jälkeen odotimme Osakaan lähtevää lentoa.

Lopulta pääsimme Osakan koneeseen kahden maissa ja pitkä 10½ tuntia kestävä lento saattoi alkaa. Lennon aikana tarjottiin lounas, ilmaisia juomia/välipaloja ja aamiainen n. tunti ennen laskeutumista Osakan kentälle. Lennon aikana näytettiin kolme elokuvaa; oli melko mielenkiintoista seurata Hugh Grantin elokuvaa esimerkiksi japaniksi tai koreaksi dubattuna :). Lopulta saavuimme jättimäiselle Osakan Kansain lentokentälle aamukahdeksalta Japanin aikaa. Terminaaliin siirryttiin pienimuotoisella metrontyyppisellä junalla. Kentällä haettiin ensin laukut jonka jälkeen tullista läpi. Huumekoirilla saatikka tullimiehillä ei ollut mitään erikoista meitä kohtaan joten pääsimme jatkamaan matkaa. Ensin meidän täytyi hakea tilaamamme lentoliput ANAn palvelupisteeltä. Tämä onnistui hyvin sekä englantia, japania ja viittomakieltä käyttämällä. Fukuokaan lähtevä kone lähti puoli yhdentoista kieppeillä.

Fukuokan kentälle saavuttuamme haimme laukut mutta emme ehtineet 11.50 lähteneeseen Kumamoton bussiin. Joten siinä odottelimme 45 minuuttia jonka aikana ostimme bussiliput automaatista ja nautimme aurinkoisesta säästä ja virvokkeista. Bussin saavuttuamme alkoi 2 tunnin bussimatkamme Kumamoton kaupunkiin. Reitin varrella oli hienon näköisiä vuoria, metsikköä ja muuta kasvistoa ja kaikki oli muutenkin hienon näköistä. Itse asiassa nukahdin kerran bussissa ja kuvittelin heränneeni Suomesta joten yllätys oli taas melkoinen :) Kumamoton kaupunkia lähestyessä huomasimme kaupungin laajuuden. Kumamoton varsinaista kaupunkia ympäröi tiheä esikaupunkien verkosto joka on täynnä lähinnä asuinrakennuksia, joitain toimistoja, virastoja, huoltoasemia ja tietenkin pieniä konbini-elintarvikekauppoja. Saavuimme lopulta linja-autoasemaa vastaavalle Koutsuu-centerille, jossa vastassa oli vanhat tuttavani Tsuyoshi, Takahiro sekä eräs malesialainen opiskelija. Matkasimme koulun autolla n. 30 min. matkan koululle jossa menimme suoraan asuntolaan. Asuntolassa vastaanotimme huoneidemme avaimet, kävimme syömässä, suihkussa, mutkan marketeilla polkupyörillä jonka jälkeen olimmekin sen verran väsyneitä että menimme suoraan nukkumaan.

Noin 12 tunnin yöunet tekivät temppunsa ja tänään olimme aamusta asti virkeänä. Aamupäivällä kävimme kaupungilla marketeissa ja postissa. Oli sen verran kuuma auringossa, että oli Suomipoika sulaa katuun kiinni. Päivällä japanilaiset ystävämme veivät meidät kierrokselle koulun alueella ja iltapäivällä tutustuimme muihin opiskelijoihin joihin emme tiistaina ehtineet tutustua. Nettiyhteyskin pelaa joten ei pääse vielä tekemisen puute iskemään. Huomenna tapaamme professori Matsumoton jonka kanssa sovimme muutamien asioiden hoidon kuten vuokran maksun ja ulkomaalaiskortin hankkimisen. Ajattelimme myös lähteä katsomaan Kumamoton ydinkeskustaa. Lauantaina menemme japanilaisten ystäviemme kanssa katsomaan Kumamoton kaupungin nähtävyyksiä ja sunnuntaina menemme mahdollisesti ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa japanilaiseen kummiperheeseen vierailulle äitienpäivän kunniaksi.

Nyt pitää lähteä käymään vielä alakerrassa ja kirjoitella lisää myöhemmin kun aihetta tulee...ja sitähän riittää :)