Kuten viime kirjotuksissa totesimme selvisimme ehjin nahkoin Etelä-Korean reissulta ja saavuimme takaisin "kotimaahamme" Japaniin. Mutta ulkomaanelävän elämä jatkuu vielä, joten eipä kovin kotoisia tunteita herättelemään. Japanin reissuamme on jäljellä vielä reilu kuukausi joten parin kolmen viikon päästä saamme alkaa valmistelemaan kotiinpaluutamme. Päätimme jo, että lähdemme Kumamotosta 29.8 aamupäivästä Fukuokaan josta lennämme Kansain kentälle Osakaan josta seuraavan päivän lentomme lähtee. Varasimme lentokentän hotellista huoneen viimeiselle yöllemme, että olemme hyvin levänneinä valmiina pitkälle lennolle Eurooppaan. Elokuussa lähetän varmaan postipaketin Suomeen jossa laitan hieman tavaraa tulemaan jo kotiin. Ettei kaikki jää raahattavaksi kotia.

Mitäpä sitä viikolla tehtiin? Tämä viikko meni itellä aikapaljon opiskellessa. Aloimme valmistelemaan Kazukin kanssa tuota raporttia mikä on meidän varsinainen iso työ. Raportin deadline oli varsinaisesti pe 20.7 mutta sitä siirrettiin syystä tai toisesta viikolla eteenpäin. Eli tämän viikonlopun olen poikkeuksellisesti ollut koulun labrassa ja tehnyt Kazukin kanssa kyseistä raporttia loppuun. Japanilaisen kanssa työskenteleminen on siinä mielessä mielenkiintoista kun kaveri on vielä pikkuisen perfektionisti. Kaiken pitää olla just eikä melkein. Mutta raportti etenee mukavasti loppua kohti, joten ellei jo huomenna niin ensi viikolla saamme sen valmiiksi ja lähetettyä. Sunnuntaina 22.7 käymme Tommin kanssa mahdollisesti Kumamoton linnan lähellä eräässä tanssi/taistelunäytöksessä. Saa nähdä mitä tuleman pitää.

Lähipäivinä mietimme tulevan reissun tulevaisuutta. Meille on järjestetty jonkin verran ohjelmaa sille ajalle eli tarkastamme tilanteen jonka jälkeen hankimme liput jos aiomme lähteä katsomaan muita Japanin paikkoja. Itseä kiinnostaisi nähdä kovasti joku kaupungeista Kioto, Osaka tai Tokio.

Tällä kertaa ystävänne sanainen arkku on pitkän päivän päätteeksi kovin tyhjä joten lopetan jutun tähän ja menen nukkumaan. Palataan asiaan mahdollisimman pian! Matane minna!