Ensialkuun ohjeistus, John McClanella ja Asolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Otsikko pälkähti allekirjoittaneella vain ensimmäisenä mieleen, joten lopettakaa sen yhteyden miettiminen ja rupekaa lukemaan tämänviikkoista stooria! :)

Opiskelun kannalta tämä viikko meni ihan kohtuullisesti ja aloitin erään piirin suunnittelemisen piirilevylle. Aivan valmista siitä ei vielä tullut mutta ensi viikolla aloitan luultavasti piiriin liittyvän englanninkielisen raportin tekoa joten viikko menee luultavasti siinä. Tiistaina kävimme ensimmäistä kertaa Sadou- eli teeseremoniakerhossa. Teen juominen vaikutti melko enemmän seremoniallisemmalta kuin kotoinen saikan juominen mutta kaikki hienostuneet liikkeet ja vaiheet tekivät vaikutuksen. Saatamme käydä myöhemmin vierailemassa kerhon mukana koulujen välisessä teeseremoniakilpailussa, mikäli ehdimme käydä kerhossa opiskelemassa tarpeeksi. Keskiviikkona "Okaasan" eli "äiskä" vei meidät Tommin ja Liyanan kanssa Koshin kaupunkiin katselemaan Yukatoja erääseen kauneussalonkiin ja sen jälkeen erääseen vaateliikkeeseen. Yukata on Kimonon tapainen vaate, joka on Kimonoa ohuempi ja sitä käytetään yleensä kesällä ja kuumilla keleillä, sekä yleisenä oloasuna. Kauneussalongissa pääsimme testaamaan kokomme myöhempää ostamista varten. Kävimme vielä eräässä kalaravintolassa syömässä sushia, sashimia, tempuraa ja muita japanilaisia kalaruokia.

Lauantaina kävimme Tommin, mongolialaisen vaihto-opiskelijan Erkan ja kaverimme Takashin kanssa Hikarinomorin ostoskeskuksessa. Matkaan tarttui uudet jalkapallokengät urheilukaupasta ja t-paita toisesta kaupasta. Pitää käydä ensi viikolla tutustumassa jalkapallokerhon porukkaan ja käydä potkimassa nahkakuulaa hieman ettei kesä jäisi aivan futiksettomaksi. Kävimme syömässä ravintolassa soba-annokset jonka jälkeen marssimme elokuviin. Tällä kertaa kävimme katsomassa Die Hard 4.0:n. John McClane seikkaili ja pisti porukkaa kylmäksi tuttuun tapaan niin, että heikompaa kyllä hirvittäisi. Toiminnantäyteisen kaksituntisen jälkeen lähdimme polkemaan takaisin koululle n. 5 km päähän. Lähimarketista piti hakea vielä vähän iltapalaa joka maistui vaihtarikeittiössä tv:tä katsellen.

Tänään sunnuntaina oli taas varsinainen superpäivä kun lähdimme n. 13.15 kohti Ason tulivuorta n. 40-50 km päähän Kumamotosta koilliseen. Matkaan lähtivät allekirjoittaneen ja Tommin lisäksi Kazuki ja hänen kaverinsa Shin, Ai ja Kyoko. Kävimme ensin huoltoasemalla tankilla ja konbinissa hakemassa välipalaa reissuun. Päästyämme kaupungin ulkopuolelle alkoi mutkainen ja noususuhteinen matka Ason huipulle. Ason tulivuori on Japanin laajin aktiivinen tulivuori, jolla on korkeutta n. 1600 metriä. Ason kaldera on maailman suurin ja sen pohjalla on yksi kaupunki useampia pieniä kyliä. Alueella on 5 pienempää tulivuorta eli Aso on varsinainen tulivuorten rypäs. Kiersimme kalderan reunaa autoillamme ja pysähdyimme välillä välipalalle, kuvaamaan nähtävyyksiä ja nauttimaan kauniista säästä. Lopulta nousimme Ason huipulle, jonne onneksi pääsimme menemään. Aso päästää sisuksistaan välillä sen verran haitallisia kaasuja, että paikalle ei aina pääse tulemaan turvallisuussyistä. Tänään oli onnenpäivämme sillä selkeän sään takia Aso näytti kirjaimellisesti "kiehuvan" silmiemme edessä mitä ei aina tapahdu. Kraaterista purkautui paksua valkoista savua ja ilmassa oli jonkin verran rikin hajuakin. Paikalle oli rakennettu pieniä suojabunkkereita ilmeisesti siltä varalta, että Aso päättää heittää ihmettelijöiden päälle jotain kuumaa ja epämiellyttävää :) Paikalla oli myös erittäin kova tuuli ja täytyy rehellisesti sanoa, että farkut ja huppari ei olisi ollut yhtään huono vaateparsi t-paidan ja shortsien sijasta.

Ason tutustumisen jälkeen kello alkoi olla sen verran paljon, että päätimme laskeutua vuorelta ja menimme lopuksi syömään perinteiseen Dengaku-tyyppiseen ravintolaan. Dengaku-ravintola on rakennettu perinteiseen japanilaiseen maalaistaloon, jossa ruoka tehdään perinteiseen japanilaiseen tapaan eli keskellä lattiaa on hiekalla vuorattu tulisija johon sytytetään kuuma hiillos. Hiilloksen päälle asennetaan ritilä jonka päälle tilatut raat lihat ja kasvikset laitetaan paistumaan. Herkkupalat syötiin omaan tahtiin riisin, vihannesten ja japanilaisen lihakasviskeiton kanssa. Omaan annokseeni kuului kanaa, kalaa, japanilaisia perunoita, riisiä ja erilaisia vihanneksia. Ruoan valmistaminen itse oli todella mukavaa taas vaihteeksi ja ruokailessa menikin helposti melkein 1½ tuntia rupatellessa kavereiden kanssa kaikenlaista. Lopuksi ajoimme takaisin kaupunkiin ja koululle. Kaikenkaikkiaan reissu oli todella mahtava ja mieleenpainuva.

Ensi viikolla opiskelut jatkuvat tavalliseen tapaan. Tämä hippi käy parturissa varmaan ensi viikolla lyhentään hiukset ennen kuuman kauden alkamista. Kuvia Ason seikkailuista ja maisemista löytyy kuvagalleriasta...Enjoy! Mutta nyt...Kumamoto vaikenee mutta vain hetkeksi. Matane minna!