Edellinen viikko meni pääsääntöisesti opiskellessa ja urheillessa. Tämä viikko on koeviikko koulussa, joten viime viikolla kaikki muut opiskelijat olivat opiskelemassa eli urheilukerhotoiminta oli todella vähäistä. Mitä nyt kaksi hullua suomalaista juoksivat iltaisin urheilukenttää ympäri :)

Perjantaina lähdimme katselemaan Kumamoton yöelämää Tommin kanssa kahdestaan ja otimme bussin koulun läheltä keskustaan puoli yhdeksän aikoihin. Kamitorilla ja Shimotorille suunnattuamme aloimme etsimään jotain sopivaa paikkaa mutta keltanokkina olimme aluksi melko hakuteillä. Kysyttyämme hyvää menopaikkaa eräältä kanadalaiselta kaverilta päädyimme The Sanctuary nimiseen mestaan.

Sanctuaryssa on tilaa viidessä kerroksessa ja kerroksissa on pieni yökerho, pub, pelihalli, karaokekerros ja biljardikerros. Pääsymaksu oli muodollinen 500 Y minkä sai käyttää esim. juomiin myöhemmin. Menimmekin ensin pelaamaan biljardia, joissa allekirjoittanut jäi rajusti tappiolle, varsinkin kun panoksena oli tuoppi olutta voittajalle. No saipahan Tommi ainakin olutta tarpeeksi :) Pelattuamme pari tuntia biljardia joimme yhdet oluet baarikerroksessa ja kävimme kaupungilla kävelemässä ja syömässä. Tarjosipa pari keski-ikäistä rouvaa meille hierontapalvelujakin Shimotorilla, mutta onneksi sankarimme olivat sen verran selvin päin vielä etteivät suinpäin viearaiden mukaan lähteneet :) Illan päätteeksi kävimme pubissa nimeltä Jeff's Bar. Jeff's Bar on siinä mielessä mukava paikka, koska siellä käy muitakin ulkomaalaisia ja ulkomaalaisista kiinnostuneita japanilaisia joten uusia ystäviä löytää todella helposti. Juttelinkin pitkään erään kanadalaisen opiskelijan kanssa. 

Kello alkoi lähestyä puoli neljää ja baarista oli aika lähteä pois. Kävimme hakemassa juotavaa lähikaupasta ja suuntasimme kohti Fujizakiguun rautatieasemaa. Paikalla iloiseksi yllätykseksemme huomasimme, että ensimmäiset junat koululle lähtisivät vasta puoli seitsemältä. Parivaljakkomme ei jaksanut hengailla asemalla sen pidempään vaan ottivat aseman kupeelta taksin jolla pääsimme puoli viiden kieppeillä koulun asuntolaan nukkumaan.

Lauantaipäivä tuli ja puolilta päivin aurinko aukoi väkisinkin väsyneen reissaajan silmät. Kello kolmen aikaan professori Matsuda tuli hakemaan meidät taloonsa yövieraiksi. Professori Matsudan talo sijaitsi noin 15 minuutin ajomatkan päässä koululta. Tutustuttuamme Matsudan perheeseen lähdimme palloilukeskukseen jossa pääsimme kokeilemaan baseballin lyöntiä. Lyöminen oli todella mukavaa vaihtelua suomalaiseen pesäpalloon verrattuna ja aika meni nopeasti. Palloilukeskuksen jälkeen kävimme keilahallissa keilaamassa. Allekirjoittaneen tulisi harjoitella keilaamista enemmän, mutta pääasia että oli kivaa.

Keilailun jälkeen haimme ruokaa lähikaupasta ja söimme illallisen Matsudan kotona. Ruokana oli erilaista sushia ja seuraavaksi aloimme tekemään yakinikua. Yakinikua valmistetaan sähkölämmitteisellä leveällä paistokasarilla, johon laitetaan erilaisia vihanneksia, versoja, sieniä ja naudanlihaa joita paistellaan ja noukitaan puikoilla omalle lautaselle. Täyttävän illallisen jälkeen katsoimme televisiota, juttelimme ja kerroimme kaikenlaisia asioita Suomesta ja pelasimme korttia. Yön nukuimme japanilaistyylisessä huoneessa futonpatjoilla.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen Matsudat veivät meidät Honmyojin buddhalaistemppeliin jossa katselimme temppeliä ja tutustuimme maisemiin. Tapasimme muutamia korealaisia turisteja, jotka olivat innostuneita kun kerroin että tulisimme vierailulle Koreaan heinäkuussa. Turistit innostuivat vieläkin enemmän, kun tervehdin heitä lopuksi koreaksi. Tässä näkee, että pienelläkin eleellä ja kielen osaamisella aasialaisissa kulttuureissa saa ihmeitä aikaan. Lopuksi Matsudat veivät meidät Fujizakiguun asemalle josta jatkoimme Kamitorin kautta ratikalla Cineplexin elokuvakeskukseen kaupungin keskustassa. Menimme katsomaan Pirates of The Caribbean-elokuvasarjan kolmatta osaa ja paikalle saapui myös labrakaverini Kazuki.

Elokuvan jälkeen kävimme Shimotorilla syömässä Okonomiyakia. Okonomiyaki tarkoittaa suurinpiirtein "paista kuten haluat" ja ruoka-annos tuotiin raakana kulhossa, ja evästä alettiin paistamaan pöydässä olevalla paistotasolla. Ruoka koostui vihanneksista, lihasta, merenelävistä, majoneesista ja kananmunasta, joten kokkauksesta tuli tavallaan munakasta. Kun saimme lätyt paistettua niin ne palasteltiin ja syötiin tulisen kastikkeen, majoneesin ja sinapin kera. Oli muuten todella hyvää! Ruoan jälkeen Kazuki vei meidät koulun asuntolaan josta parin tunnin päästä vaihto-oppilaiden "äiti" eli "Okaasan" vei meidät ystävättärensä kanssa erääseen puistoon ulkoilmakonserttiin. Konsertissa oli Japanin itsepuolustusjoukkojen sotilaita jotka soittivat suuria Taikorumpuja. Rummuista lähti todella mahtava ääni ja huomasi, että jätkät olivat harjoitelleet todella paljon rummuttamista. Konsertin jälkeen lähdimme vielä käymään lounassushiravintolassa, jossa ruokapalat sai valita liukuhihnalta. Sushi oli todella herkullista ja edullista esimerkiksi Suomen hintoihin verrattuna. Lopuksi kävimme vielä eräässä "Okaasanin" ystävien pitämässä kahvilassa jossa juttelimme vielä kaikenlaista ja kerroimme kotimaastamme, kun ihmiset tuntuivat haluavan tietää vaikka mitä. Lopulta pääsimme asuntolaan puoli yhdentoista aikoihin eikä unta tarvinnut paljoa houkutella todella tapahtumarikkaan viikonlopun päätteeksi.

Tänään alkoi uusi viikko ja on aika miettiä mitä seikkailuja seuraavaksi  keksisi. MOI!